zondag 7 november 2010

Bureau en zo….

IMG_0001IMG_9998IMG_0002
Tussen de bedrijven door wordt ook aan het bureau gewerkt. De waslaag wrijf ik eruit met een schuursponsje en wasbenzine of terpentine. Net zolang wrijven en met een schone lichte doek afnemen tot dat er geen was meer uit het meubel komt. Het bureau wordt vlak voor vlak uit de was gehaald en in de grondverf gezet. Leuk werkje voor tussendoor…!

5 opmerkingen:

 1. Een klus voor tussendoor ... pff terwijl dit al zo'n klus is en je al zo druk in je huisje bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed dat je dat hier eens haarfijn uitlegt! Ik heb hier 'geloogd' grenen meubels, geen was dus... wellicht... zou ik die net zo moeten voorbehandelen als jouw bureau. Ik wil ze al hééééél lang wit maar weet gewoon niet hoe eraan te beginnen want ik vind nergens hoe je 'geloogd' moet behandelen. Wat denk jij? Als duidelijke kenner ter zake!?
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed bezig! Ben echt heel benieuwd naar het eindresultaat, het is echt een gaaf bureau!
  SUCCES!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt Karin voor de uitleg. Het bureau gaat prachtig worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hé Karin, je doet het wel grondig hè? Zelfs netjes de achterkant :)

  @Marian: als meubels geloogd zijn heeft dat verder geen invloed op het verven. Ze zijn dan gewoon behandeld met een loogmiddel om de verf te verwijderen en daarna weer geneutraliseerd met een azijnoplossing. Daarna kun je dus gewoon gaan verven.

  De term 'geloogd grenen' wordt ook vaak gebruikt om een bepaalde stijl aan te geven. Meestal is het blanke hout dan in een 'loogkleur' gebeitst en afgelakt. In dat geval kun je gewoon de lak dof schuren en vervolgens gaan verven. Voor een goede hechting eventueel grondverf gebruiken. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie. Dat wordt altijd zeer gewaardeerd! Tot gauw!

Karin